14 Mayıs 2008 Çarşamba

Matematik + Bilim + Gönül = Gerçek İnsan

"Konuşacak konu çok, hepsi herhalde ilgilendirir sizi. Bildim bileli bir Avrupa Birliği lafıdır gider. Öte yandan ABD'nin en adi takipçisi oldular. ABD ve AB matematik olarak aynı sonuca çıkar. Tarzanca eğitim görürsen Tarzan olursun. İngilizce 2-3 dilin kırmasıdır. Oxford'daki asillik ABD'de "paran kadar konuş" şekline gelmiştir. 1066 yılında Normanlar Fransa'dan İngiltere'ye geçip işgal edince İngilizlerin ilkel yaşamlarıyla karşılaşıyorlar ve onlara hakim oluyorlar. Oxford "öküz kalesi" demektir. Bugüne kadar da üst tabaka hep Normanlar olmuştur asillik devam etmiştir. Halbuki bizde köylü bile başbakan olabilmiştir. Orada demokrasiyi insanları uyutmak için kullanmışlardır hep. Asıl önemli olan bunun bağıntısını "çakozlamak".

Sizden şu bağıntıyı kurmanızı istiyorum. 1071 Selçuklulardan önceleri de Türkler Anadolu'ya gelmeye başlamışlardı. İngilizler ilkel yaşarken 200 sene evvel İbn-İ Sina ve benzerleri en ileri tıp, bilim, cebir(Harezmi-Harzemli, Türkistan) bulmuşlardı. Bunları yabancı kitaplarda görebilirsiniz ama bizde öğretmezler, atalarımızı öğrenmeyelim diye. Okuyan ve okumayan, başka ayrım yok, yoksa herkes bizdendir. O zaman bizim tıp kitabı Avrupa'da okutuluyordu. Veba pireden geçer, fare pireyi taşır. Osmanlı'dan hekim istemişlerdi bu hastalığa çare bulmak için. Gidiyor ve onlara yıkanmayı öğretiyorlar bizimkiler.

Nostradamus'u Türkiye'de keşfettiler yeni. Katolik papazıdır. O zamanki en büyük devletler Türk devletleri. Nostradamus çıkmış dolaşmış, tıp ve Türk tasavvufunu öğrenmiş, binlerce yıllık. Yazmış ama kehanet olmuş. Selçuklular haçlıları bitirdi. Sonra İngilizler düşman ettiler. Filistin. İngilizler perde yapmış kafalara. O temaslarla kimya (chemistry kimya'dan gelir) vs. öğrendiler.

Batılı Türk diyemez. Ne korkuyorsun hala. Batıya insanlığı da biz öğrettik. Bizim bölgelerde katliam yoktur. Bir tane onbaşı, herkes memnundur, idare eder.

Osmanlı'dan sonra İttihat ve Terakki sayesinde savaş. Halbuki Osmanlı barışı (pax ottomana) 600 sene sürüyor. Bir de Roma devrinde pax romana 100 sene sürmüş. Octavius bu kadar fütuhat yeter demiş. Batı eskiden de bugün de katliam meraklısıdır. Babamın memleketi Batı Trakya Kavala. Onun zamanında çoğu Türk imiş. Şimdi bir tane Türk yok. Kendi tarihihi bilmezsen batının oyununa alet olursun.

İngilizce olarak okumayacaksın "Bosphorus"daki gibi. Ama bunu bildikten sonra hala sessiz kalırsanız herşeye müstehaksınız demektir.

AB ve ABD tarzı "Milli Eğitim" ne millidir ne de eğitimdir. Sıfır bile değil, eksilerle ifade etmet gerekli. İkili anlaşmalarla Azmanistan'a teslim edilmiş. 60 tane danışman, bakmadan imza, sonuç bu. Ama tepki bir tek burada yok. Halbuki en önemli ülke hem Asya hem Avrupa'yız.

Alp dağları yüksek, yüce demektir. Oralarda Hun türkçesinden kalma köy isimleri var. Biraz kazı hepTürk çıkar. Biz hep oradaydık. Viyana kuşatmasından Kara Mustafa Paşa'dan kalanlar son nesillerde unutmuşlar türkçelerini. Ciddi işler şaka ile daha iyi olur. "Ey Viyanalı kardeşlerim" diye konuşmama başlayınca, gene geldiniz ne kadar kalacaksınız diye sordular. 250.000 Türk var Viyana'da. Her yerde Türkçe yazılar dolu ama burada Türkçe yok.

Menderes zamanında 100'er bavul ile Avrupa'ya giderlerdi. Baba hindi hediye etmişler. Şimdi de çuval ama bütün milletin kafasına geçirdiler sadece üç kişiye değil.

İngiltere ajan ülke. Blair'i kendi halkı da sevmiyor. Avrupa'da tek kelime ingilizce yok. Kendi ihraç ürünlerinde bile ingilizce yok. Nescafe Miskahve olacak. (Arkasında duran Nescafe afişine bakarak) Bizde ise ihracatta sadece ingilizce kullanıyorlar. Hollandalı Philips batacak. Rekabet edemiyorlar. İngilizler kendileri söylüyor biz artık sadece ingilizce satıyoruz diye (dil olarak) . Avrupa'da adamlara ingilizce söylesen dövecek gibi bakar. Bizimkiler baba Bush'un yanına gitmiş "I speak english" falan diyor adam da .tir oradan gibilerinden hareket yapıyor. Haysiyetli devlet adamı arslanlar gibi Türkçe konuşur ve işi tercümanlık olan birisi de ingilizce'ye çevirir. O zaman herkes saygı ile dinler. Yoksa kuçu kuçu gelmiş derler.

Bunlar millete yapılan beyin ameliyatlarının neticesidir. Bir doktora sordum beyinsiz ve ciğersiz bir insan yaşayabilir mi diye. Olmaz dedi. Ama nasıl olur milyonlarcası geziniyor dedim. Ama şimdi milyonlarcası da anlıyor artık durumu. Kimileri İngilizce eğitim yapıyoruz çünkü AB'ye gireceğiz diyorlar. Devlet misyoner okulları açtı. Türk lisesi dememek için Anatolia lisesi dediler. Anatolia Roma'nın eyaletinin ismidir. Türkçe okutulmayan Türk lisesi olur mu? Atatürk T.E.D (Türk Eğitim Derneği) eski adı Türk Maarif Cemiyeti'ni kurdu. İkisi de Türkçe ikisini de kullanabilirisiniz. Örnek okul olarak. Bütün dersler Türkçe ama yabancı dil iyi öğretilirdi. Şimdi öğretim ingilizce olarak yapılıyor, işin kötüsü şimdiki yöneticiler de Atatürk'ün böyle istediği şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar. Bu, tarihin tahrifidir. Şerefsizliktir.

Nutuk Türkçe, Türkçeye tercüme edilir mi? Bu kadar kısa sürede anlayamaz hale geldik. Eski terimleri de öğrenmeliyiz. .okusa da anlayamaz hale gelmek olmaz. Mezar taşını bile okuyamazsınyoksa. Eskileri de okuyacaksın. Biz divan edebiyatı da tasavvuf edebiyatı da okuyorduk, Türk yazıtlarını da. 100 sene evvele dönelim anlamına değil köprüleri atmayacaksın, oyunun bini bir para batılılarda. Yeni kavramlar üretelim. Ben yeni kavramlar türetme elebaşısıyım.

Tarzanca öğrenip Avrupa'ya gidiyorlar ama kimse suratına bakmıyor. Biraz o ülkenin dilini öğrenince birşeyler oluyor. ABD ordusu da 10 sene sonra Ispanyolca konuşuyor olacak. Harpten sonra 50 sene ingilizce tamam, ama şimdi değişiyor. Amerika'da şimdi Çince öğreniyorlar. Tarzanca sınıfında İngiltere'nin neresinde hangi kilise var onu öğretiyorlar. İnsanları tek dil ve tek kültürlü yapmak insanlık suçudur. Çok kültürlülük insanlığın zenginliğidir.

YÖK kurulmadı kurduruldu. Araştırmalar yapılıyordu, toplum işlerine de kafa çalışmaya başlamıştı. Rahatsız oldular. YÖK kurduruldu. İşi bitirdiler. Bu durumda araştırma yapana vay alçak ne araştırma yapıyorsun derler. Tarzanca okursanız.. Beyin ameliyatı böyle yapılır bir millete.

Erasmus AB'nin programı. .

Bunlar 50-60 yıllık ruhbilimsel savaş. Anlarsın ama idrak edeceksin yoksa bu ülke bitiyor. AB'de işsizlik %20'yi geçmiş. Orada çalışamazsın. Asya ile rekabet edemiyor.

Bizim halkı kendi haline bıraksan coşar. Bir ara üç ay hükümet yoktu, memleket üç ayda birden kalkındı.

Avrupa kanunları deyip bize getiriyorlar Avrupa'da öyle kanun yok, Avrupalının haberi de yok. Avrupa gösterip asıl dünya kraliyetini kurmakta olanlar yaptırıyor. Çaresi palamut idmanı. Öğrenin yabancı dil ama hangisi lazımsa onu öğrenin. Bir kölesi biz kaldık bunların. Belli sayıda Çin uzmanı, Hind, Arap dilini kültürünü bilen uzman yetiştir.

İttihat ve Terakki memleketi teslim etti. Almanlar bizi sever dediler. İyi tarafları vardır ama ırkçıdır. Fransa da öyle İngiltere de öyle ama İngiltere belli etmez. İki temel kitapları var bunların ikisi de katliamdan bahseder. Hangi kitaplar olduğunu bulmak da ev ödevi olsun size. AB ve Azmanistan'da işsizlik başlayıp iktisat çökünce ırkçılık başlar orada çünkü ciğeri cebinde, kime inandığı da $'ın üstünde yazıyor. Hazırlıklı olun.

Türklerin gittiği bir üniversite. Papaz üniversitesi. Master programı bile yok. Türkler geliyor diye apar topar master programı koyuyorlar.

Düzgün insansan , herkesten fazla çalışırsan, Türk olduğunu unutmazsan eşitler arasında dünya kardeşliği olur o zaman - Tasavvuf Uygurlardan geliyor- o zaman birşeyler yaparsın. Şahsiyetsiz olursan hiçbirşey yapamazsın.

Matematik + Bilim + Gönül = Gerçek İnsan

17 Ekim'de ayarlı basın altın harflerle "giriyoruz" diye yazıyorlar, adamlar belki 20 sene sonra konuşuruz seninle diyorlar. Aynı anda Le Monde'da bir AB yetkilisi 5-10 seneye kalmaz dağılacak diyor. Ayarlı basın şunları da yapın da alacaklar diyor ama onlarda yok. Niye almak istemiyorlar? Müslüman diye mi? -Değil. İngiltere gibi ikinci bir ajan ülke (ABD ajanı) istemiyorlar da ondan almıyorlar. Avrupa'da ne gençlik, ne kaynak, ne ordu var ama hala kafası çalışan insanlar var onun için ayakta duruyor.

Hastayı tedavi etmek için 1) Arazlara bakacaksın. Teşhisi koyacaksın ama yetmez. 2) Tedavi edeceksin. Ama koyvermeyeceksin. Ben inanıyorum tedavisi var. Ben hiçbirzaman ümidimi kaybetmem. Bir Atatürk daha çıksa diye düşünürsen şahsi tembelliktir bu. Bir Atatürk daha çıksa ne yapar yahu. Önderler toplumun içinden çıkar. Tabana dayanır. Büyük meseleler küçük küçük adımlarla çözülür. Ümitsizliğe kapılmak huyum değil. Şu odanın doluşu bu milletin şerefli yaşayacağının köle olmayacağının alametidir.

Bir konuşmaya çağırdıkları zaman tek şartım var: her çeşit millet olacak. Sağcısı , solcusu, alevisi, başörtülüsü hepsi yanyana. Dışarının ayırma oyunları bunlar, gelenekleri bozarak, eğitimi bozarak, en korkunç harp silahı bunlar. Mart'ın sonunda civarda harp var ama bize bomba yok. Zaten halledilmiş. Kurtuluş savaşı da aynı silahlarla verilecek: kafa, kalem, gönül.

Herkes kendine düşeni yapacak, başını belaya da sokmaz. Bu ülke kendine yakışan yerini elbet alacak. Gözlerinizden okuyorum.

Sağolun , varolun.

Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu

Not: Levent Genç'in iletisi aynen aktarılmıştır."

Kaynak:http://bilim.ficicilar.name.tr/sayfa/matematik_bilim_gonul.html

Hiç yorum yok: